کربوهیدرات
- کربوهیدرات انرژی عضلات را به شکل گلیکوژن از نشاسته ها و قندها تامین می کند .
- فیبر موجود در این مواد غذایی به هضم و کنترل چربی وکلسترول کمک می کند .
پروتئین
- پروتئین برای تولید بافت های جدید و حفظ بافت های موجوداز جمله عضلات ، سلول های قرمز خون و موها ضروری اند .
- بدن برای تولید آنزیم های ضروری ، آنتی بادی و هورمون ها به پروتئین نیاز دارد .
- پروتئین به کنترل میزان آب درون سلولی و برون سلولی کمک می کند .
چربی
- چربی منبع اصلی انرژی ذخیره است که هنگام استراحت و در فعالیت های هوازی بلندمدت استفاده می شود .
- چربی های حیوانی ( گوشت، کره )بیشتر اشباع شده اند و در بروز بیماری های قلبی – عروقی و سرطان سهیم اند .
- چربی گیاهی غیراشباع و سالم ترند .
ویتامین ها
- این مواد مغذی کاتالیزورهایی اند که واکنش های متابولیکی داخل بدن را تنظیم می کنند .
- ویتامین A به کار مطلوب چشم ها کمک می کند .
- ویتامین A و C برای سیستم ایمنی بدن مورد نیازند .
- ویتامین B به سوخت انرژی سلول ، اسید فولیک و تیامین به دستگاه عصبی کمک می کنند.
- ویتامین D به دریافت کلسیم و فسفر از مواد غذایی خورده شده و ورود آن به درون گردش خون کمک می کند و آنتی اکسیدان ها سلول ها را در مقابل آسیب های ناشی از تولید انرژی محافظت می کنند .
مواد معدنی
- این عناصر به تشکیل ساختارهای بدن و تنظیم فرآیندهای بدن کمک می کنند .
- کلسیم ، فسفر و منیزیم به استحکام استخوان ها و فلوراید به استحکام دندان ها کمک می کنند .
- آهن در انتقال اکسیژن ضروری است .
- سدیم و پتانسیم در کنترل حجم خون مهم اند .
- روی به دریافت انرژی از مواد سوختی کمک می کند .
- ید میزان انرژی مورد استفاده را کنترل می کند .
آب
- آب برای کنترل دمای بدن از راه تعریق ضروری است و برای حمل مواد مغذی به سلول ها و دفع فراورده های زاید از سلول ها هم لازم است .
- آب مادۀ تشکیل دهنده و مهم عضلات و فرآیندهای درون سلولی است .
- آب ۶۰ % تا ۷۰% وزن بدن را تشکیل می دهد .